Jääkiekko vuonna 2017 – ennakko

Jääkiekko 2017

Suomen kansallispeli jääkiekko tarjoaa vuodesta toiseen lukemattomia jännittäviä hetkiä kotimaisille penkkiurheilijoille, emmekä usko vuoden 2017 olevan poikkeus. Tässä artikkelissa käymme läpi tulevaa kiekkovuotta 2017 ja ennakoimme hieman sitä, millaiset vedonlyöntinäkymät ovat suurimmissa sarjoissa.

Tiukkaan syyniimme pääsevät kotimaisen Liigan lisäksi kaksi suurinta jääkiekkosarjaa, NHL ja KHL, jotka ovat myös vedonlyöjien silmissä selvästi suosituimpia pelikohteita ulkomaisista kiekkosarjoista. Sarjat ovat ehtineet jo pyörähtämään käyntiin kauden 2016/17 osalta, joten analyysimme vedonlyöntikertoimista perustuu jo kauden aikana nähtyihin otteluihin.

Huomaa kuitenkin, että kyseessä ovat kertoimet voittajasta juuri nyt. Jos odottelet liian kauan vetojesi asettamisen kanssa tai luet tätä artikkelia kauan sen julkaisemisen jälkeen, voivat kertoimet olla jo muuttuneet radikaalistikin.

Suosituimpien jääkiekkosarjojen lisäksi tarkastelemme jo tässä vaiheessa hieman Kansainvälisen jääkiekkoliiton IIHF:n järjestämää jokakeväistä jääkiekon MM-turnausta, joka pelataan vuonna 2017 Saksassa ja Ranskassa. Toukokuussa alkavaaan turnaukseen on vielä aikaa, mutta ensimmäiset kertoimet voittajasta ovat jo ulkona. Olisiko vihdoin Leijonien vuoro? Lue ennakkomme jääkiekkovuodesta 2017 ja tiedät, millaista kiekkoviihdettä on luvassa.

Kertoimet jääkiekon MM-kisoihin 2017

Köln
Köln

Kuten sanottua, jääkiekon MM-kisat 2017 käydään toukokuussa Ranskassa ja Saksassa. Vaikka kisoihin on vielä rutkasti aikaa, ovat ensimmäiset kertoimet kisojen voittajasta jo nähneet päivänvalon. Yllätyksiä ei kertoimien asettelussa tässä vaiheessa yleensä nähdä, eivätkä vuoden 2017 kertoimet ole poikkeus. Kanada on jälleen selkeä ykkössuosikki, Venäjä puolestaan kakkossuosikki.

Leijonat on ilahduttavasti nostettu monien vedonlyöntisivustojen ennakkokertoimissa kolmanneksi ennen Ruotsia, mutta kerroin 6.00 ei vaikuta vielä pelattavalta. Sen sijaan USA:lle tarjottava 15.00 voi olla hyvä haku.

Kisoja voi tuttuun tapaan lähteä seuraamaan paikan päälle todella helposti. Vaikkapa Björk-Boströmin jääkiekkomatkat ovat moneen kertaan hyväksi todettu tapa matkata MM-kisoihin halvalla, laadukkaasti ja hyvässä seurassa. Kisoja käydään tänä vuonna Pariisissa ja Kölnissä.

NHL-kausi 2016/17

NHL-kausi 2016/17 on jo täydessä vauhdissa, mutta runkosarja on pitkä, joten mukaan ehtii mainiosti edelleen, vaikka ensimmäiset ottelukierrokset olisivatkin jääneet näkemättä. Viime kaudella mestariksi kruunattu Pittsburgh Penguins on aloittanut vahvasti myös tämän kauden, ja nähtäväksi jää, onko Pingviineistä nostamaan Stanley Cupia kauden päätteeksi. Myös legendaarinen kanadalaisjoukkue Montreal Canadiens on ollut loistovireessä alkukaudesta, ja se on jo tässä vaiheessa melko varma Atlantic Divisionin voittaja.

NHL MontrealNHL:n sarjajärjestelmä ei ole tällä kaudella muuttunut mihinkään, vaan homma toimii tuttuun tapaan. Koska otteluita pelataan runkosarjassa niin paljon, on sarjan voittajan ennustaminen hankalaa – hyvä runkosarjajoukkue kun ei aina ole pudotuspeleissä yhtä kova. Tämän sai todeta muun muassa viime kauden ykkössuosikki Washington Capitals, jonka dominanssi runkosarjassa päättyi pudotuspeleissä lopulta tylysti.

Kertoimet NHL:n voittajasta juuri nyt

Kertoimet NHL:n voittajasta juuri nyt nostavat suosikeiksi kolme joukkuetta. Ykkössuosikkina on edelleen Pittsburgh Penguins, jonka kerroin kirjoitushetkellä on 11.00. Sitä seuraavat oma suosikkimme Montreal Canadiens sekä Chicago Blackhawks, joista molemmat maksavat rahat takaisin parhaimmillaan 12,5-kertaisesti. Kolmossuosikki on Washington Capitals, mutta alkukauden otteiden perusteella kerroin 15.00 ei ole lähellekään pelaamisen arvoinen.

KHL-kausi 2016/17

KHL eli Kontinentaalinen jääkiekkoliiga on sekin jo alkanut hyvän aikaa sitten. KHL-kausi 2016/17 ei näyttäisi ainakaan runkosarjan osalta tarjoavat sen suurempia yllätyksiä, vaan molempien konferenssien kärjessä komeilevat tutut venäläisjoukkueet.

Jokerit Suomi Jääkiekko

Vuonna 2008 perustettua KHL:ää ei itse asiassa ole tähän mennessä onnistunut voittamaan minkään muun maan joukkue. Suomesta mukana on tuttuun tapaan Helsingin Jokerit, joka yrittää korjata viime kauden ensimmäisellä pudotuspelikierroksella sattunutta työtapaturmaa. Jukka Jalosen narripaidat ovatkin aloittaneet kauden melko hyvin, ja tällä hetkellä Jokerit vaikuttaisi jatkavat pudotuspeleihin kohtalaisen helposti.

Kertoimet KHL:n voittajasta juuri nyt

Kertoimet KHL:n voittajasta juuri nyt suosivat tuttuja venäläisiä kestomenestyjiä. Viime vuonna Metallurg Magnitogorskille Gagarin Cup -finaalissa hävinnyt TsSKA Moskova hakee varmasti hyvitystä pettymykselle, mutta kertoimien valossa sarjan suosikki on tällä hetkellä SKA Pietari.
35 ottelukierroksen jälkeen huimalla +99-maalierolla läntistä konferenssia johtava SKA vaikuttaa tällä kaudella kovimmalta, ja kertoimet KHL:n voittajasta ovat sen suhteen mielestämme oikein asetettu.

Suomen Liiga kaudella 2016/17

Tappara Tampere Suomen liiga

Jääkiekon SM-liiga eli nykyään yksinkertaisesti Liiga on kaudella 2016/17 melkoisen tasainen sarja. Viime kauden mestari Tampereen Tappara on aloittanut myös tämän kauden mainiosti, ja se johtaa joukkoa kirjoitushetkellä, kun runkosarjasta on pelattu 34 ottelukierrosta. Mitään ylivoimaa Tappara ei kuitenkaan ole esittänyt muihin verrattuna, joten mestaruutta ei tässä vaiheessa kannata lähteä jakamaan Tampereelle.

Muista liigajoukkueista edukseen ovat esiintyneet tähän mennessä varsinkin HPK ja Kalpa, joista jälkimmäinen on kivunnut sarjataulukossa kakkoseksi, aivan Tapparan kantaan. Myös perinteiset TPS ja HIFK vaikuttaisivat saaneen pelinsä hyvään kuosiin, toisin kuin vaikkapa Kärpät, jolle Liiga-kausi 2016/17 on ollut melkoista tervanjuontia.

Kertoimet SM-liigan voittajasta juuri nyt

Kertoimet SM-liigan voittajasta juuri nyt ennustavat Tapparan juhlia. Tamperelaisten kerroin on hieman neljän pintaan vedonlyöntisivustosta riippuen, eikä se juurikaan innosta pelaamaan. Tappara on hyvä, mutta parempiakin pelikohteita on tarjolla.

Itse sijoitamme tässä vaiheessa vedonlyöntikassastamme kohtalaisen summan HPK:lle, johon olemme uskoneet kauden alusta alkaen. Hämeenlinnalaisten kerroin SM-liigan voittajaksi on juuri nyt noin 10.00, joka riittää peleihin hyvin. Joukkueessa on potentiaalia, ja nuoret pelaajat ovat ottaneet yhä enemmän roolia kauden mittaan. Myös toinen alkukauden onnistuja Kalpa on harkitsemisen arvoinen 7.50 kertoimellaan.